© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif

Welkom op de website van Tennisvereniging Phonosmash. Hier vindt u alle informatie over de club, toernooien, competities, trainingen, info lidmaatschap, suggesties en alle evenementen.


Aanvullende informatie junioren (6-17 jaar)

Tenniskids

In de training voor de junioren van 6-12 jaar wordt gewerkt aan de hand van het tenniskids-programma. In dit programma staat de tennisontwikkeling centraal. Alle aspecten van het tennisspel worden doorgenomen en veel verschillende oefensituaties zullen aan bod komen, waardoor het hele tennisspel zelfs door kleinere kinderen kan worden gespeeld.

Per leeftijdsgroep wordt gebruik gemaakt van 3 soorten ballen en van aanpassing van de grootte van het speelveld. De rode bal (5-9 jaar), de oranje bal (8-11 jaar) en de groene bal (10-12 jaar). Alle balsoorten hebben een bijpassend speelveld. De balsoort zegt niks over het niveau van de speler, alleen over de leeftijd. Dankzij de verschillende stuithoogte per type bal worden de juiste technische vaardigheden ontwikkeld.

Spelenderwijs werken we samen met uw kind aan de ontwikkeling van techniek, specifiek fysieke tennisbewegingen en het begrip slim spelen. (tactiek) In de groene bal fase worden de 4 pijlers (techniek, tactiek, conditioneel en mentaal) in een nog breder aspect toegepast.
In alle leeftijdsgroepen wordt er spelsituatief getraind. Waardoor het spelen van wedstrijden naast de trainingen mogelijk is ongeacht de leeftijd.


Junioren

Bij ervaren en oudere spelers (vanaf 11 - 17 jaar) zal in de trainingen steeds meer op het persoonlijke speelniveau en speeltype van de leerling worden getraind.

Voor spelers tussen 12-17 jaar die beginnen met tennis worden de tecjnische en tactische vaardigheden ontwikkeld met de groene bal, hierdoor is het mogelijk om de juiste ontwikkeling door te maken en dan klaar te zijn voor de volgende fase. In alle leeftijdsgroepen wordt er spelsituatief getraind. Waardoor het spelen van wedstrijden naast de trainingen mogelijk is ongeacht de leeftijd.


Trainingen

Keuze uit 1 of 2x per week training. Voor iedereen die net dat stapje extra wil maken is 2 keer per week trainen ideaal. Door deze intensivering wordt het tennisniveau in een sneller tempo verhoogd.


Ontwikkelingsplan

Voor spelers die 2 keer per week trainen wordt door de trainer een ontwikkelingsplan gemaakt en bijgehouden. Doelstellingen, aandachtspunten en een toekomstvisie komen in dit document te staan. Aan de hand van deze doelen zullen we de komende zomerperiode aan het werk gaan. Bij junioren vanaf 10 jaar worden doelstelling met betreffende leerling in overleg vastgesteld en getoetst.Fotoalbum (klik voor overzicht)


Mijn KNLTB


Sponsoren

Buienradar


Aanmelden nieuwsbrief


*

*