In Memoriam erelid Toine Konings

14 mei 2024


IN MEMORIAM TOINE KONINGS

Ons bereikte het droevige bericht dat ons erelid van PhonoSmash, Toine Konings, is overleden. Met deze in memoriam willen we terugblikken op zijn enorme bijdrage aan ons en aan PhonoSmash.

Hoe is het allemaal zo gekomen dat Toine als Limburger bij PhonoSmash terechtkwam? Door zijn werkzaamheden bij Philips Phonogram kwam Toine in de jaren zestig naar Baarn en heeft hij al die tijd in de Eemstraat gewoond. Swalmen was zijn geboortedorp, en daar was hij in zijn jeugd lid van tennisvereniging T.C. Swalmen.

Met deze club heeft Toine diverse meerdaagse uitwisselingen georganiseerd. De Phonosmashers sliepen meestal op de camping van Swalmen. Dit waren, naar verluidt, bijzonder leuke weekenden. Toine was vanaf de oprichting van Phonosmash in 1968 al direct bezig met het regelen van tenniscompetities en trainingen.

Zelf speelde hij zeer goed in de KNLTB-competitie, en naar mijn beleving heeft hij in de witte tennistrui van 1971 tot het laatst, circa 2022, nog gespeeld. Mooi toch? Hij heeft PhonoSmash qua tennis naar een hoger niveau getild, waardoor er tijdens de competitieweekenden op zondag zeer aantrekkelijk tennis werd gespeeld, zelfs met publiek.

Vele jaren was Toine de competitieleider/wedstrijdcommissaris, waardoor er binnen PhonoSmash ook veel toernooien werden georganiseerd. Van 1980 tot 1986 was Toine uiteraard ook voorzitter. Verder heeft hij ons clubblad, De Baseline, destijds opgericht. Bijna te veel om op te noemen. En uiteraard is hij bedankt voor zijn tomeloze inzet met het zeer verdiende erelidmaatschap van PhonoSmash.

Ook als er niets op de club speelde, kwam Toine toch altijd even kijken hoe alles liep. Hij was medeoprichter van de Baarnsche Tennis Kampioenschappen in 1974, die dit jaar op 8 juni voor de vijftigste keer van start gaan. Erg jammer dat hij er dit jaar niet meer bij kan zijn. Enkele jaren geleden sloeg hij nog de eerste bal op dat toernooi.

Na zijn pensionering bij Phonogram heeft Toine zich binnen PhonoSmash ook ingezet voor parkbeheer en baanverzorging. Zelfs het (gescheiden) afval viel onder zijn beheer. Als er geen bezetting was in het clubhuis, zorgde Toine ervoor dat de juiste afvalcontainer toch aan de straat stond. We zullen zijn regelmatige bezoekjes, soms samen met Ine, helaas moeten missen.

Toine, bedankt voor alles wat je voor ons en zeker voor jouw PhonoSmash hebt gedaan!

Namens het gehele bestuur.

 

 


Bij vragen over deze berichtgeving, neem dan contact op met Margy Dijkshoorn via [email protected]

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 541 6367

Tennisvereniging PhonoSmash (clubhuis)

Prinses Marielaan 19
3743 JA Baarn

KVK-nummer

40506493