Waarom tennis?

Tennis is de tweede sport van ons land. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan en bijna 570.000 daarvan zijn lid van een KNLTB-vereniging. Iedereen kan leren tennissen, de sport is flexibel in te passen in je leven, is goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden.

 

Iedereen kan het leren

Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien voor alle speelniveaus en je bent nooit te oud om te starten.

Flexibel

Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Competitie spelen of recreatief tennissen? Het kan allemaal!

Gezondheid

Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers:

  • slanker zijn;
  • meer uithoudingsvermogen hebben (en daardoor minder risico lopen op hart- en vaatziekten);
  • meer ‘goede’ cholesterol (HDL) hebben;
  • sterkere botten en spieren hebben;
  • een betere conditie hebben.

Lifetime sport

Tennis is een sport voor jong en oud. Sporten is vooral gezond als je het je hele leven blijft doen. Nu leren tennissen, daar heb je dus de rest van je leven plezier van!

Gezellig

Naast gezondheid is natuurlijk ook gezelligheid belangrijk. Tennisvereniging Phonosmash organiseert regelmatig activiteiten en voor nog meer gezelligheid kun je natuurlijk zelf actief worden.

Door: KNLTB

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 541 6367

Tennisvereniging Phonosmash (clubhuis)

Prinses Marielaan 19
3743 JA Baarn

KVK-nummer

40506493