Verslag Phonosmash fietstocht van 1 juni 2022

09 juni 2022

Nadat wij de regenbui hadden afgewacht mochten de zeven gevormde teams vanaf 18.00uur met tussenposen vertrekken vanaf ons clubhuis. Voor ons lag een mooie afwisselende tocht van ongeveer 25km door o.a. de polder van Eemnes, Blaricum en Laren. Hoewel de route duidelijk was aangegeven is het een enkel team gelukt om extra kilometers te maken. Verder is het gedurende de fietstocht gelukkig droog gebleven.

Onderweg moesten de teams meerdere vragen beantwoorden die betrekking hadden op de route. Zo passeerden wij de voormalige Ocrietfabriek waarover werd gevraagd wat zij vroeger zoal maakten en wanneer de fabriek is afgebroken. 

Omdat wij niet langs de sluis van Eemnes (onderhoud) konden fietsten moesten wij nu met behulp van de trekpont de vaart oversteken.
Een instinker was vervolgens de vraag voor wat (en niet voor wie) de Eemnessersluis éénmaal per jaar opengaat. Het antwoord moest zijn de boot van Sinterklaas en niet de goedheiligman zelf.
Aan het einde van de rit werd er tenslotte een tennisvraag gesteld. Die ging over de afstand tussen de servicelijn en het net.

In Blaricum had de organisatie een tussenstop geregeld waar wij wat te drinken en te eten hebben gekregen. Dank aan diegenen die dit mogelijk hebben gemaakt.
Vervolgens zijn wij over een zandpad richting Laren gefietst en via het theehuis ’t Bluk, het bos van Groeneveld, weer richting ons Phonosmash. 


Nadat alle teams weer waren teruggekeerd was het in ons clubhuis een gezellig samenzijn. De route werd met elkaar besproken en de gestelde vragen werden beantwoord. Het team van “Don Quichotte” bleek de meeste vragen goed te hebben en de teamleden ontvingen daarvoor een klein prijsje.

Fijn dat wij bij Phonosmash zo met elkaar omgaan en hopelijk inspireert dit de overige leden ook eens aan onze activiteiten mee te doen.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 541 6367

Tennisvereniging Phonosmash (clubhuis)

Prinses Marielaan 19
3743 JA Baarn

KVK-nummer

40506493